luni, 7 aprilie 2014

Tensiuni

Tensiunile din Ucraina continua: Rusii au ocupat cladiri guvernamentale in trei orase din estul tarii

autor: FrontPress 07.04.2014

0După ce peninsula Crimeea s-a unit cu Federaţia Rusă, după criza politică din Ucraina şi venirea la putere a unei alianţe conjuncturale formată din naţionalişti şi partidele europeniste, tensiunile continuă în provinciile estice, unde populaţia rusofonă este majoritară. Astfel mai multe clădiri guvernamentale au fost luate cu asalt şi ocupate de protestatari.
Manifestanţii proruşi au pătruns duminică în forţă în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk. Deasemenea, ieri seara a fost preluat controlul şi asupra unor clădiri aparţinând administraţiei regionale din Harkov, un oraş important situat în estul Ucrainei. O situaţie similară a fost semnalată şi în Lugansk, unde sediul Serviciilor Ucrainene de Securitate a fost luat cu asalt de populaţie.
BkiiCYjCAAEsiv3În toate situaţiile, steagul ucrainean a fost coborât, acesta fiind înlocuit cu cel al Federaţiei Ruse.
Protestatarii au cerut organizarea unui referendum similar celui desfăşurat în Crimeea, prin care populaţia să poată vota unirea cu Rusia.
Ministerul de interne din Kiev a anunţat că ordinea va fi restabilită, pe cât posibil pe cale paşnică. Sursa: FrontPress.ro

11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu