joi, 17 aprilie 2014

Cesti naziste

“Cesti naziste” chinezesti, retrase de la vanzare in Germania

autor: FrontPress 17.04.2014

ceascaUn lanţ de magazine de mobilă din Germania şi-a cerut în mod oficial scuze pentru că a oferit spre vânzare căni fabricate în China pe care era imprimat un timbru cu chipul fostului cancelar Adolf Hitler.
Obiectele din ceramică sunt decorate cu trandafiri şi au imprimat un text în engleză, care imită scrisul de mână sub forma unei scrisori. Controversa a fost stârnită însă de un timbru plasat pe cană, care conţine chipul lui Adolf Hitler. Deasemenea apare şi o ştampilă cu o cruce încârligată (svastica). Nimeni nu a observat aceste detalii la recepţia mărfii, decât după ce mai multe căni au apucat să fie vândute.
Conducerea magazinelor Zurbrueggen şi-a cerut scuze pentru “greşeala teribilă”, pusă pe seama “unui lanţ stupid de circumstanţe nefericite”.
Practic designerul şi producătorul chinez a ales din ignoranţă imaginea fostului lider al celui de al Treilea Reich, necunoscând sensibilitatea societăţii germane în legătură cu cel de al Doilea Război Mondial şi legislaţia din această ţară care interzice “propaganda nazistă”.
Până la retragerea de pe rafturi, 175 de căni au apucat să fie cumpărate la preţul de 1,99 euro, dintr-un lot de 5.000. Restul cănilor rămase au fost distruse.
Pentru a nu risca procese, pe lângă scuzele de rigoare, reprezentanţii lanţului de magazine au anunţat că cei care au cumpărat deja cănile controversate vor primi bonuri de cumpărături în valoare de 20 de euro. Sursa: FrontPress.roNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu