joi, 17 aprilie 2014

A murit Gabriel Garcia Marquez la 87 de ani


Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel.

Acesta fusese externat, in urma cu cateva zile, din spital. Mortea sa a fost confirmata de un apropiat al familiei pentru Associated Press, transmite ABC News.

Cotidianul El Universal a relatat, luni, citand surse anomine, dar "de incredere", ca Garcia Marquez se lupta cu o forma avansata de cancer care ii afecteaza plamanii si ficatul. Marquez a fost diagnosticat cu cancer limfatic in anul 1999, dar a reusit sa se vindece de aceasta boala. Presedintele columbian Juan Manuel Santos a infirmat, miercuri, aceste zvonuri.

Gabriel Garcia Marquez, internat in spital - suspect de pneumonie

Gabriel Garcia Marquez s-a nascut la data de 6 martie 1927, in municipiul Aracataca, aflat pe Coasta Atlantica columbiana. El a devenit foarte cunoscut dupa ce a scris "Dragoste in vremea holerei", "Un veac de singuratate" si "Sa traiesti pentru a povesti" si a obtinut Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1982, pentru nuvela si scurte istorii.

Autorul columbian Gabriel Garcia Marquez locuia in Mexic de cateva decenii si, slabit din cauza bolii, nu a mai scris nimic de la cel mai recent roman al sau, "Memoria de mis putas tristes" ("Povestea tarfelor mele triste"), care a aparut in 2004. Fratele sau, Jamie, a declarat in iulie 2012 ca autorul columbian sufera de dementa si nu mai scrie.

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez sufera de dementa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu