luni, 31 martie 2014

Turcia

Conservatorii si islamistii moderati au castigat alegerile din Turcia. Nationalistii, a treia forta

autor: FrontPress 31.03.2014

 erdoganÎn ciuda protestelor de stradă, a scandalurilor de corupţie şi a derapajelor autoritare, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan a câştigat detaşat alegerile locale din Turcia desfăşurate duminică, obţinând 45% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale parţiale. În acelaşi timp, principalul opozant de stânga, Partidul Republican al Poporului, a obținut doar 28,5%. Pe locul al treilea s-au aflat cei de la Partidul Mişcării Naţionaliste (MHP), cu 15% din voturi.
Premierul turc, un conservator şi un islamist moderat, şi-a proclamat duminică seară victoria la alegerile municipale şi i-a avertizat pe adversarii săi că îi va face ”să plătească preţul” criticilor şi acuzaţiilor care îl vizează de mai multe luni, transmite Agerpres.
Rezultatele definitive în capitală vor fi cunoscute abia după reunumărarea voturilor în unele districte, dar Istanbulul, care este cel mai mare oraș din țară, se menține sub controlul partidului lui Erdogan, de la putere, așa cum se întâmplă din 2002.
Scrutinul nu a fost lipsit de violenţe politice. Cel puţin opt persoane au murit, duminică, în urma disputelor din timpul alegerilor locale, a anunţat agenţia de presă Dogan.
Alegerile municipale au fost considerate un test pentru Recep Erdogan înainte de scrutinul prezidenţial din august 2014 şi de cel parlamentar din iunie 2015. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu