vineri, 12 octombrie 2012

EVREII americani


EVREII americani intrerup dialogul cu CRESTINII din cauza sprijinului militar al SUA pentru ISRAEL

autor: FrontPress 12.10.2012
Organizaţia sionistă americană Liga Anti-Defăimare (ADL) şi-a retras participarea la o conferinţă naţională de dialog interconfesional între evrei şi creştini, după ce reprezentanţii mai multor biserici protestante au cerut Congresului să reevalueze ajutorul militar acordat Israelului, în valoare de 3 miliarde de dolari anual.
Într-un comunicat de presă, reprezentanţii ADL au catalogat cererea ca fiind “o fisură serioasă a încrederii acordate liderilor Bisericii Protestante” care vor participa la întâlnirea anuală interconfesională, programată pentru data de 22 octombrie.
Scandalul a pornit după ce câţiva pastori protestanţi au trimis la începutul lunii o scrisoare Congresului prin care cereau o anchetă în privinţa posibilelor încălcări din partea Israelului a acordurilor semnate cu SUA în vederea acordării sprijinului militar. În cazul în care s-ar identifica neregului, statul sionist nu ar mai fi eligibil pentru primirea ajutorului de miliarde de dolari.
“Lipsa de sensibilitate şi aroganţa partenerilor de dialog protestanţi a afectat grav temelia respectului reciproc, o condiţie esenţială pentru dialogul interconfesional”, a declarat Abraham Foxman, directorul ADL, care a îndemnat şi alte organizaţii evreieşti să-i urmeze exemplul şi să boicoteze conferinţa. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu