miercuri, 17 octombrie 2012

Delicii culinare in Mexic



Delicii culinare
Colectivitatea rurală mexicană participă la fiecare dintre etapele pregătirii mâncării, de la plantarea legumelor până consumarea delicioaselor preparate tradiţionale, transformând gastronomia într-un model cultural. Baza acestui univers culinar o formează porumbul, chili şi fasolea, la care se adaugă roşiile, dovlecii, avocado, cacaoa şi vanilia pentru aromele intense. Combinarea legumelor, condimentelor şi fructelor cu carnea de toate felurile dă frâu liber imaginaţiei şi creează mâncăruri incredibile: tortillas (turte din porumb, stropite cu lime) cu salsa şi viermi de agave, mole negru (sos de ardei iute cu ciocolată, susan, nuci, cuişoare) cu carne de porc sau vită, guacamole (sos de avocado) cu tacos (tortilla caldă, umplută cu carne la grătar şi condimente) etc. Unică, inepuizabilă, bucătăria mexicană este o destinaţie turistică în sine.

Mexicul te-a vrăjit şi a pătruns deja în simţurile tale. Încearcă-l, în pragul unei noi ere maya ce stă să înceapă!


Material realizat cu sprijinul doamnei Juana Nuňez Campos, din cadrul Ambasadei Mexicului în Bucureşti.
http://blogenciclopedic09.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu