joi, 21 aprilie 2011

Hotii se schimba intre ei

Hotii se schimba intre ei, BOTIS a plecat – vine NECOLAICIUC    
Previzualizaţi
Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc a anunţat că nu va face apel împotriva ordinului de extrădare emis de instanţa americană care a judecat cauza lui, astfel că Departamentul de Stat al SUA urmează să emită ordinul de predare efectivă a acestuia către autorităţile române, informează, joi, MJ. “La data de 17 martie 2011, Ministerul Justiţiei a fost informat de către Departamentul de Justiţie al SUA în legătură cu împrejurarea că Mihai Necolaiciuc a anunţat instanţa americană şi Departamentul de Stat că nu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădare pronunţat de această instanţă. În aceste condiţii, ar urma ca Departamentul de Stat al SUA să emită ordinul de predare efectivă, aceasta urmând a avea loc pe cale de cooperare poliţienească”, se arată într-un comunicat de joi al Ministerului Justiţiei (MJ).
O instanţă americană a aprobat, în 2 martie, extrădarea către România a lui Mihai Necolaiciuc, în urma cererilor formulate de autorităţile române în acest sens şi transmise autorităţilor americane în februarie 2008 şi septembrie 2009.

Necolaiciuc ar fi putut uza de căile de atac prevăzute de legislaţia americană în materie – apel în faţa Tribunalului Districtual, iar în cazul în care i s-ar fi respins şi acesta, ar fi putut ajunge în faţa Curţii Supreme de Justiţie a Statelor Unite ale Americii. Necolaiciuc se află în custodia autorităţilor americane, fiind arestat în vederea extrădării către România din 23 iunie 2009.
Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române (CNCFR) Mihai Necolaiciuc a fost reţinut de FBI în Statele Unite pentru şedere ilegală, informa, în 18 iunie 2009, Poliţia Română. Necolaiciuc – urmărit pentru un prejudiciu estimat la aproximativ 50 de milioane de euro adus Companiei Naţionale de Căi Ferate – a prezentat acte de identitate emise de autorităţile din Venezuela atunci când a fost capturat de agenţii federali americani de la Marshals Service şi de cei de la Departamentul de Migrări şi Vămi.
Într-un document adresat Biroului Naţional Central Bucureşti şi Secretariatului General al Interpol (NBC Bucharest, IPSG), un inspector senior american informa, în 18 iunie, că “Necolaiciuc Mihai, cetăţean român, căutat în România pentru corupţie şi abuz de putere, a fost arestat de agenţii federali americani de la Marshals Service şi de cei de la Departamentul pentru Migraţie şi Vămi în 17 iunie 2009, în statul Florida”. Arestarea lui Necolaiciuc a fost făcută la cererea Interpol Washington. Ancheta a fost coordonată de Biroul Central Naţional SUA, Divizia pentru străini şi fugari.

http://mercenarul.weblog.ro/

http://http://dariaion.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu