sâmbătă, 26 februarie 2011

Clarificari

Manastirea Diaconesti.Alte maicute “fasciste” care recita din Radu Gyr.

“Banditul,criminalul,rasistul,antisemitul,nemernicul” de Corneliu Zelea Codreanu,alaturi de Ana Maria Marin-O EVREICA!!!Ana Maria Marin,sotia comandantului legionar,Vasile Marin.Domnilor,pai cum facem cu antisemitismul?Ca numai iese la socoteala…cum sa stea un antisemit notoriu,alaturi…DE-O EVREICA?!?Ba mai mult,sunt numeroase marturii ca d-ana Ana Maria Marin,O EVREICA,era una dintre cele mai bune prietene ale Capitanului!!!Mama masii,nu iese ecuatia cu antisemitismul sub nicio forma…

1945-Tribunalul de la Nurnberg: ” Sase milioane de evrei morti,Holocaust,Germania a fost vinovata….”
1945-Tribunalul de la Nurnberg: “Miscarea Legionara a fost scoasa de sub acuzare.Nu a fost fascista,rasista,xenofoba sau antisemita”

Sa parcurgem urmatorul document.


Decizia Tribunalului de la Nürnberg

Tribunalul de la Nürnberg, format din judecatori ai tarilor invingatoare in cel de-al doilea razboi mondial (americani, rusi, englezi, francezi), inca din perioada de instructie a procesului, a eliminat orice acuza (crima de razboi, genocid, antisemitism, xenofobie) dorite a fi puse in seama Miscarii Legionare. „Bogatele” dosare masluite de comunisti, ca si de evrei, au cazut rand pe rand in fata adevarului. Impreuna cu o alta miscare de dreapta din Bulgaria, Miscarea Legionara s-a aflat in afara oricarei acuzatii. Singurul document al Miscarii Legionare a fost un Memoriu al Guvernului Roman in exil de la Viena, prezentat de Mihail Fotin Enescu, in calitate de delegat al acestuia, Tribunalului de la Nürnberg. Redam in cele ce urmeaza, capitolele 4 si 5 ale acestui Memoriu:
“4. Si acum cateva cuvinte despre o problema in jurul careia s-a facut mult caz: atitudinea Miscarii Legionare fata de problema evreiasca. Nu este desigur aci locul de a analiza principiile Garzii de Fier in materie, ci numai de a spulbera o serie de inexactitati privitoare la trecut.
Miscarea Legionara era prea constienta de inaltimea tinutei sale etice, de raspunderile sale fata de Poporul Roman si de importanta sa politica, pentru a trata problema evreiasca cu mijloace ieftine, ca violenta corporala sau a legilor speciale. Corneliu Codreanu insusi, provocat de anumiti politicieni ingrijorati de pactul Miscarii Legionare cu Iuliu Maniu si George Bratianu, a raspuns public ca problema evreiasca intelege sa fie tratata intr-un spirit de inalta seriozitate. Miscarea Legionara nu privea aceasta problema prin optica resentimentelor de rasa. Sefii legionari, poate cei mai buni cunoscatori din Europa ai problemei, cunosteau prea bine calitatile intelectuale si profunda educatie spirituala pe linia permanentelor ale acestui popor milenar, pentru a le subestima si a le combate cu forta materiala.
Pentru Miscarea Legionara esenta problemei nu se reducea la un aspect evreiesc, ci se prezenta in general ca o restabilire a echilibrului politic si economic, deplasat pana atunci in defavoarea Poporului Roman. Metoda urmata, spre deosebire de acelea ale miscarilor rasiste, era intarirea in primul rand pe cale organica si de libera concurenta a pozitiei elementelor romanesti, iar nu de slabire silita a elementelor alogene. Pe aceasta cale de libera intrecere, se vizau evreii numai in masura in care pozitiile lor se gaseau pe traiectoria noilor pozitii romanesti. Tot asa de bine aceasta metoda privea pe sasi, pe unguri sau pe svabi, fara ca prin aceasta sa se poata vorbi de anti-sasitismul, anti-ungurismul sau anti-svabismul Garzii de Fier, sau de o persecutie a acestor minoritati din partea Miscarii Legionare. Acestor nationalitati, fara exceptie li se lasa deplina folosinta a pozitiilor castigate si numai posibilitatea de a abuza de calcarea legilor in dauna Poporului Roman, cu ajutorul unei administratii corupte, li se retragea prin opera de dreptate sociala a Miscarii Legionare pentru toti deopotriva.
Ridicarea Poporului Roman, dupa sistemul legionar, urma sa apara treptat, prin construirea de noi pozitii, folosind noi valori nefructificate intr-un spatiu inca virgin, iar nu prin confiscarea altor pozitii, deja existente. Dinamizarea Poporului Roman, pe terenul general al constructiei, trebuia deci sa creasca printr-un proces de concurs si deci de stimulare a tuturor fortelor existente, a caror indepartare din acest concurs ar fi atras dupa sine slabirea economiei generale. Conducerea Miscarii Legionare era prea realista ca sa creada ca Romania, cu puternicul ei potential economic si cu functiunea ei de tranzit, poate fi izolata de Europa printr-un monopol al productiei si transformata astfel intr-o Mecca economica. Se cauta numai preemtiunea legitima ca in toate tarile democratice sau nu, a populatiei autohtone in distributia naturala a mijloacelor de productie, spre a se evita mentinerea poporului roman intr-o stare de pauperitate de pe urma tendintelor acaparatoare ale unor nationalitati minoritare, mai bine organizate economic datorita unui lung trecut de privilegii sau unui puternic sprijin de ordin international. Corneliu Codreanu insusi si-a exprimat in mai multe randuri fata de intimii sai, intentia de colaborare a unei Romanii intarita economiceste cu un capital strain serios, care ar avea mai mult de castigat in acelasi timp cu Poporul Roman, de pe urma colaborarii cu un stat puternic si onest condus, decat cu un stat anemiat de o administratie coruptibila si indiferenta.
Sistemul legionar urmarea deci prin sporirea activitatii in toate directiile, fara excluderea nimanui, sa intareasca pozitia Poporului Roman ca factor pozitiv de progres in spatiul inconjurator. Acest drept si aceasta datorie a Poporului Roman de a-si asigura libertatea de ridicare a indicelui sau de randament pe propriul pamant si deci de marire a contributiei sale la ordinea multipla a Europei, credem ca nu pot fi negate de nimeni si mai putin inca, desigur, de exponentii principiilor democratice.
Asadar, Miscarea Legionara n-a urmarit, in tratarea problemei evreiesti regimul legilor speciale, al campurilor de concentrare sau al stelelor hexagonale. Ceva mai mult inca, legislatia in vigoare cu cele trei categorii de evrei si institutiile de romanizare oficiale nu a apartinut Miscarii Legionare, ci guvernului precedent cat si celui ulterior. Aceasta precizare nu urmareste o repudiere, ci o relevare a nepotrivirii acestei legislatii cu spiritul si cu tactica Miscarii Legionare, care, dupa cum se vede din expunerea de mai sus, a fost urmata in practica si trebuia sa fie continuata si la guvern in aceasta materie. Singura lege de esenta legionara inspirata din tactica amintita dar neaplicata inca, a fost aceea intocmita de Ministrul Muncii de atunci, Vasile Iasinschi, care prevedea folosirea minimala a elementelor romanesti in intreprinderile comerciale, indiferent de originea etnica a proprietarilor.
Asadar si in problema evreiasca, mai bine spus romaneasca, Miscarea Legionara se conduce cu acelasi simt al echilibrului, al realitatilor si al principiilor morale, ca si in celelalte probleme importante, romanesti sau europene.
5. Cat despre intentii de violente fizice impotriva vechii clase politice sau a evreilor, omucideri sau pogromuri, numai cei care urmaresc mentinerea diviziunilor si a tensiunii interne le pot pune in sarcina Miscarii Legionare. Ca in timpul loviturii de stat a Maresalului Antonescu de la 21 ianuarie 1941, elemente iresponsabile de pe strada, fara nici o legatura cu Miscarea Legionara si cu evenimentele, au abuzat ca ca intotdeanua in astfel de imprejurari si au jefuit si au ucis la intamplare evrei ca si romani de altfel, este foarte posibil. Ca si unele elemente izolate chiar legionare, din porniri personale individuale impotriva unor evrei ca si unor romani, iarasi este posibil. Dar a considera responsabila Miscarea Legionara si conducerea ei de aceste violente la intamplare, corespunde tot atat de putin realitatii cat a face intreaga evreime din lume responsabila de asasinarea Lordului Moyne.”
(Pozitia politica a Garzii de Fier, Madrid, Ed.Carpatii, 1980, pp. 17-19).
Acest document a fost indrumat la Comisia Instructorie de pe langa Tribunalul International de la Nürnberg, care odata cu exonerarea legionarilor de orice culpa, a scos din cauza si entitatile pe care le reprezenta Miscarea Legionara: Guvernul Legionar si Armata Nationala. Aceste entitati nu sunt culpabile nici de „crime de razboi”, nu sunt nici „fasciste”, nici „naziste”, nici „colaborationiste”.
Orice calomnie impotriva Miscarii Legionare cade in fata faptului ca, inca din faza preliminara a Procesului de la Nürnberg, aceasta a fost absolvita de orice acuza. Daca cei ce ne-au calomniat si continua sa o faca ar avea in vedere numai acest document, ar fi fost de ajuns sa nu fi aparut si sa nu se mai puna vreodata problema „crimelor”, „violentelor” si a atator alte calomnii, atribuite Miscarii Legionare. Repet: Miscarii Legionare!
  Flor Strejnicu (fragment din volumul „Miscarea Legionara si evreii“ de Flor Strejnicu, Ed. Imago, Sibiu 1996)   http://garduldefier.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu