miercuri, 16 februarie 2011

Cancerul politicianist

Clubul de la Bucuresti! Romania Incotro?

de Marius-Adrian Porojnicu
Sa decapitezi miscarile sindicale, intr-o perioada cand tara fierbe, nu stiu daca poate fi de folos puterii: inclin sa cred ca ba dincontra si iata de ce : de multa vreme {practic, de la arestarea lui Cosma} politicul controla miscarile sindicale prin liderii lor….de asta am si avut demonstratii esuate , iar manifestatiile ajunsesera sa rivalizeze cu meciurile de fotbal: o ora-doua, oamenii-si varsau focul, dupa care, plecau linistiti acasa…..Iata ca puterea compromite definitiv liderii contra carora oamenii cam maraiau si ramane descoperita’n fata unei tari in clocot ! Ca nu crede nimeni ca spaga ajungea in conturile liderilor, e la mintea cocosului {nu, nu vorbesc de un anumit cocos…}: practic, toti {in afara de putere} traim in lumea reala si suntem siliti zilnic sa ne “orientam” ca sa putem supravietui….asadar, puterea , mai mult a amplificat scandalul din vami si a mai ramas si fata in fata cu nemultumirea uriasa ce risca sa escaladeze violent, gardul Cotroceniului !
Pe de alta parte, animalul politic Basescu (un individ care ma uimit cu forta pe care o are pe teren dambovitean, din pacate, nu si pe extern !), a simtit fix momentul in care ar trebui sa retraga actualul guvern, dar…..partidul nu mai raspunde la comenzi ! Lacomia-i face sa nu mai perceapa pericolul real : ca de lacomie-i vorba, altfel nu ar fi aparut luptele intestine in interiorul partidului de guvernamant. Pas cu pas si zi cu zi, scena politica romaneasca deranjeaza din ce in ce mai mult pe puternicii lumii si devine tot mai evident ca va fi vorba de un deznodamant dupa modelul ce e deja functional : nu cu mult timp in urma FMI a si facut cateva aprecieri ce ar fi trebuit sa-i alarmeze !
Spun “ar fi trebuit” , pentru ca , prinsi in luptele intestine, scena politica romaneasca nu mai observa  altceva : nici pericolul intern, nici pericolul extern,deci, previziunea ca o sa se prabuseasca toti odata, inclestati unul cu mainile’n beregata altuia, devine din ce in ce mai adevarata !
Marius-Adrian Porojnic
http:/s/tareanatiunii.com/ 
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu