sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Note

de Vasile Marin
A gasi sufletul care sta inchis in materie pentru a-l elibera, dandu-i prin aceasta forma de viata nepieritoare, aceasta este morala legionara.
Nu o negare a intelectualitatii, ci o potentare a ei, in sensul virilizarii sale. O integrare a intelectualismului in lumea romaneasca, este vointa legionarului. Scoaterea intelectualului din situatia pe care si-a creat-o, de a se contempla intr-o continua auto-admiratie si asezarea lui printre valorile permanente si creatoare ale natiei. Nu problema „in sine”, ci problemele date de structuralul romanesc sa-l preocupe pe acest mandarin stipendiat de oficialitate, steril si surd pana acum la chemarea natiei sale.
Legionarismul este o lupta impotriva bolii contemporane, provocata de maniacul Rousseau, predicatorul evangheliei umanitariste, apologetul ratiunii „pure” -apsihologica- care cauta sa elibereze pe oameni de forma imperioasa si de duritatile unor culturi virile. Impotriva acestei scoli de nihilism si scepticism ieftin -scepticismul ca morala a impotentei- se ridica morala legionara. Teoria sinuciderii colective, practicata si predicata de snobi, legionarismul nu o poate accepta. Din strafundurile vietii colective romanesti, el isi croieste o morala pe masura puterilor acestui neam si porneste hotarat la atac.
Se pot sinucide, prin morala democratiei si socialismului, tarile apusene care au inchis ciclul culturii lor. O tara ca a noastra nu-si ingaduie disperarea civilizatiei, inainte de a fi realizat o cultura. Si legionarismul va da pentru 500 de ani o cultura proprie natiei acesteia.
http://blog.nouadreapta.org/
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu